On my way to anywhere

Winter survival tips

IMG_0870Vinteren kan godt være lang, mørk, uoverskuelig – til tider rigtig kold (men det er ikke problemet lige nu). Januar er vinterdepressionens måned. Alt for lidt sollys, kedelig natur og underskud på kontoen er ikke godt for vores humør. Jeg tror dog på, at det er noget man kan undgå, hvis man hanker lidt op i sig selv!

Drop de sunde nytårsfortsæt 
Du er bare et menneske. Urimelige krav til dig selv om evig sundhed og træning 5 gange i ugen, gør dig ikke lykkeligere – det sætter dig bare under et forfærdeligt pres, med dårlig samvittighed til følge. For sådan en livsstil kan man holde til fra den ene dag til den anden!
I stedet: Indse, at du fortjener at have det godt, og lav i stedet et nytårsfortsæt, der giver dig lov til at forkæle dig selv en gang i mellem. Aftal med dig selv, at du skal gå en tur i biografen. Få dig en massage. Et eller andet lækkert, som du kan gå og glæde dig til. Måske endda tage en weekendtur til Berlin eller London?

Tag en beslutning om at være glad 
Du er selv herre over dit humør. De fleste kunne (og jeg kan især) godt lære at være lidt mere positiv. Man kan faktisk bilde sig selv ind, at man er glad, og jo mere man gør det, jo gladere bliver man. Fortæl dig selv, at det går godt, og at du er glad for dit liv. Og husk at smil – især over de små ting, der egentlig gør livet værd at leve.
En mere specifik måde at gøre det på, som jeg selv har benyttet mig af er, at man hver aften skal fortælle sig selv eller en anden (fx en kæreste eller veninde) 5 gode ting, der er sket i løbet af dagen eller som man er glad for. På den måde tvinger man sig selv til at se udover det negative, og fokusere på det positive selvom det måske “bare” er at man havde en god madpakke med idag.

Gå ud og hav det sjovt
Hvis man har tendens til at blive lidt trist, når det er vinter, så gå ud og hav det sjovt. Det er nu man har brug for sjov! Tag fat i en ven, snak, grin og slip bekymringerne. Gå ud og få drinks, tag på shoppetur eller bare en tur i skoven. Man skal ikke sidde derhjemme alene i mørket i hvert fald. Det har aldrig hjulpet på dårligt humør!

Hyg om dig selv 
Det kan være ganske hyggeligt at være alene, hvis man kan finde ud af at holde de triste tanker væk. Læs en god bog. Put dig i sengen i dit mest afslappede tøj. Se en spændende serie eller eksperimenter i køkkenet. De lange mørke dage kan også være perfekte til at give sig selv en makeover; få tømt ud i garderoben, få ordnet negle, få lagt en ansigtsmaske eller barbere ben (på den GRUNDIGE måde) – I ved, den slags ting.

Tillad dig selv at drømme 
Intet kan give en et lille smil på læben end ens drømme. Det kan være de usandsynlige drømme som at vinde i lotto (husk legen: “hvis jeg vandt i lotto ville jeg bruge pengene på..”),  eller bare drømmene om fremtiden. Jeg går og drømmer om at flytte til København, og om tage ud på eventyr og se verden. Håb og drømme er med til at gøre mig gladere!

Vær skør
Gå ud og gør noget du aldrig har turdet eller aldrig har troet om dig selv. Det er i orden at være lidt vild eller skør nogen gange. Det er de skøre stunder du kommer til at huske! Og det kan føles så godt at købe den trøje, du faktisk ikke har råd til, pjække den første time, tage en spontan bytur, få en tatovering eller tage på en rejse.

Hold øje med solen 
Solen er sjældenhed disse tider, så når den endelig er fremme er det bare med at komme ud og nyde den! Intet kan løfte humøret, som et par blege, lunende vinter-solstråler, hvor man kan se det hele i et lidt lysere perspektiv.

Start et projekt
Gå i gang med noget nyt, du har tænkt på længe. Januar er perfekt til små projekter, som kan distrahere dig og faktisk lære dig en masse. Det kunne være et kreativt projekt (se eventuelt mine tidligere indlæg om DIY-projekter til hjemmet, fx bøjlestang eller billeder til væggen). Et nyt år er en god anledning til at se lidt på sig selv og sin livsstil. Og det kan godt være, at man rent faktisk ønsker at leve sundere eller få trænet mere. Men så gør det til et projekt i stedet for et krav. Start ud i det små, så du ikke presser dig selv for meget. På den måde er der større chance for, at dit projekt bliver en succes – som i sidste ende hjælper på dit humør!

Jeg håber, at disse råd kan være til hjælp! Det er ofte en god idé at tænke over disse ting, hvis man er lidt trist. Tænk over, hvad det er, der gør dig glad og gå så ud og gør det!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

On my way to anywhere