Random facts

Mit forhold til mærkevarer

Opdateret for nylig13Latterlig collage jeg fik lavet der! Haha.

Mærkevarer. Det første jeg tænker på i forhold til dette emne er pretend og show of.
Der ligger en masse status i mærkevarer, som er det der gør dem så attraktive (en følelse, som jeg selvfølgelig også selv kender). Jeg synes dog mærkevare-ræset hurtigt bliver for overfladisk, og ofte bliver det helt dyre tøj for mærkeligt for min smag. Derfor kan jeg ikke lade være med at tage en smule afstand til det, fordi det hurtigt kommer til at gælde om at flashe sine nyeste køb og det bliver for meget “jeg-er-bedre-end-dig-fordi-jeg-har-råd-til-mærkevarer”. Ofte handler det ikke om at have råd, men om prioriteter. Ved at skrive, at jeg personligt ikke går særligt op i mærkevarer, afskrives jeg nok af mange i blog- og modeverdenen. Men jeg køber tøj, jeg synes der er pænt. Punktum.

Det gode ved mærkevarer er dog kvaliteten, som ofte er en del bedre. Og jeg er også enig i, at kvalitet er noget man skal prioritere i nogle items. Men derfor behøver det ikke alt sammen være silke og cashmere.
Jeg har dog lavet en aftale med mig selv om, at jeg skal blive bedre til at købe dyrere items. Ikke på grund af mærkevarerne i sig selv, men fordi jeg forhåbentlig bliver mere glad for købene, når de er velovervejede. Jeg har prøvet lidt for ofte at smide mange penge efter en bunke billigt tøj, som enten er for dårlig i kvaliteten og ikke er pæn mere end én gang, eller som jeg bare ikke får brugt ordentligt. Derfor kan jeg godt lide det her med at købe lidt færre ting og så købe noget dyrere, som jeg virkelig ønsker mig. På den måde tror jeg, at man undgår en del fejl- og impulskøb. Men jeg bliver aldrig typen, der er klædt i dyre ting fra top til tå – det gider jeg simpelthen ikke! Jeg ville blive alt for forsigtig, så der ikke skete noget med det.
Så jeg har det altså lidt ambivalent med disse mærkevarer. De påvirker i bund og grund mange mennesker negativt, men inderst inde er der nok ingen af os, der vil have noget i mod at gå i mærkevarer. Og det er denne magt, jeg har det svært med! Folk skal bare gå i det tøj, de har lyst til.
Dette blev et lidt langt indlæg, men jeg synes egentlig det er et svært emne at skrive om, fordi der for mig er mange aspekter i det. Hvis I sidder med nogle tanker om dette emne derude, så del dem endelig med mig!
God søndag xx

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Random facts