Hey-yo, let's go!

A mini travel guide

e10285072a60c17f8b40f8b557f81a42At få styr på ALT inden en rejse er sgu lidt af et projekt, og noget der har fyldt gevaldigt for mig, det sidste stykke tid. Nu har jeg forberedt mig på en længere backpackerrejse, men da jeg har rejst en masse før, tror jeg at den samling tips jeg kan levere er rimelig brugbar for de fleste typer rejser. God ferie derude og husk nu passet!

Flybilletterne: 
– husk at starte søgen efter flybilletterne i god tid – i hvert fald et par måneder før, og evt. mere ved længere rejser.
– det er altid billigst at flyve tirsdag og onsdag, så hvis du gerne vil spare lidt monetos, så se om du ikke kan komme afsted de dage.
– Prøv i starten når du søger at være lidt fleksibel med datoer og lufthavne. På den måde får du hurtigt et overblik over de bedste og billigste afgange.
– Når flybilletterne er i hus, så husk for guds skyld, at printe dem ud (ikke sjovt at have dem på mail, hvis internettet svigter). Det er bare altid mere håndgribeligt at have et stykke papir i hånden.

Pakningen:
–  Hvis du kører backpacker-stilen, så er et godt tip at “rulle” tøjet, når det pakkes ned i rygsækken, da der så kan være meget mere i, end hvis det bare er foldet normalt. Rullerne kan nemlig nemmere presses ned i huller og hjørner (og ja, det bliver krøllet… Men backpackerlivet er indbegrebet af krøllet tøj – get over it 😉 ).
– Husk desuden at pakke det tungeste tættest på ryggen, for at mindske belastningen af vægten mest muligt.
– Pak sko i poser (og ikke mere end 3 par!)
– Pak ligeledes alt flydende (shampoo, balsam, bodylotion etc) i poser, så du undgår “Major shampoo explosion (tænk Ross i sæson 9 af Friends).
– Sørg for at pakke ting du hurtigt kan få brug for i sidelommer eller øverst, så de er let tilgængelige (tænk solcreme, smertestillende/plaster, håndklæde, badetøj, guidebog, en varm cardigan osv).
– Hav en god bog (eller to) med. Rigtig mange steder er alt dit elektroniske habengut ubrugeligt, fordi du alligevel ikke har Wifi og også må spare lidt på strømmen, så når tiden bare skal gå, er det rart at kunne stikke næsen i en god bog.
– Pak alt elektronik i din håndbagage, så du har det med dig på hele flyturen.
– Tag generelt lidt mindre tøj med end du tror du har brug for. Man bruger aldrig vildt meget tøj, specielt ikke i varme lande, hvor man har badetøj på en stor potion af tiden. Spar til gengæld  aldrig på badetøj, undertøj og strømper.
– Hav altid antibakteriel hand-gel med!

Andre forberedelser: 
– Husk i god tid at finde ud af, om du skal bruge et særligt visum til din kommende destination. Det tager cirka en uge, hvis det skal søges hjemmefra.
– Tjek op på om du har de vaccinationer, der kræves.
– Få styr på om du har en gyldig rejseforsikring.
– Find ud af, hvilke stik de bruger, der hvor du skal hen. Det er meget rart at have den rigtige adapter med hjemmefra, så du ikke står og løber tør for strøm uden mulighed for opladning.
– Det er en god idé at få booket i hvert fald den første overnatning efter ankomst. Der er ikke meget overskud efter en lang flytur, så det er rigtig rart at vide, hvor man skal hen.
– Find ud af, hvordan du kommer fra lufthavnen og ud til det sted, hvor du skal bo.
– Få tjekket op på, hvilken type penge de bruger, der hvor du skal hen, og tjek kurserne.
– Gå eventuelt i banken og få vekslet nogle penge, enten til den lokale møntfod, eller noget de godtager de fleste steder (Euro, Pund eller amerikanske Dollars – jeg har Euro med til Asien).
– Medbring to kreditkort, så du altid kan komme til din konto, hvis det ene bliver væk eller stjålet (og opbevar dem ikke sammen!)
– Elektronikken kan nok ikke helt undværes, og derfor er det vigtigt, at det hele er fuldt opladt inden du tager hjemmefra (til flyturen evt), eller inden du skal ud på en dagstur (ingen synes et dødt kamera er særlig fedt!)

På flyveturen: 
– Hav underholdningen i orden, så du ikke keder dig ihjel. Medbring gode høretelefoner, bøger, magasiner, musik og film på Ipad eller computer.
– Sørg for at have behageligt tøj på og gerne i mange lag, så du kan tage af og på efter temperaturen (man behøver sgu ikke se godt ud, når man flyver!).
– Hav gerne ekstra sokker og et halstørklæde med. Fly er ofte pisse kolde.
– Tag selv en flaske vand med, så du kan slukke din tørst, når du trænger (du kan evt tage en tom flaske med gennem security og fylde den på et toilet).
– Hvis du vil have bare lidt sammenhængende søvn er en af de der grimme, oppustelige nakkepuder meget anvendelige.
– Din hud og krop bliver helt sikkert træt og tør, så sørg for at have ting som håndcreme, lipbalm, tandbørste, og ekstra linser (til mig i hvert fald) med.

See the translation of my mini travel guide HERE.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hey-yo, let's go!