While I was not present in here

When you don’t do your research…

image Smuk udsigt i iphone-OG-gennem-busvindue-kvalitet 🙂

Når man insisterer på at tage sin rejse én dag ad gangen og lave minimal research foruden, så bliver man nødt til at være fleksibel. Denne stil er normalt slet ikke noget for mig, kontrolfreak som jeg er, og jeg har lige bevist overfor mig selv, hvorfor det hænger således sammen.

Overordnet hed turen: Borneo, Vietnam, Cambodia og Thailand, de sidste 3 i et langt stræk uden fly imellem, da de geografisk ligger som én lang, fin rute. Easy peasy, og nemt at overskue, ikke? Så nemt, at planlægning ikke var nødvendig..

Det hyppigste samtale emne mellem backpackere omhandler selvfølgelig den rejse man er på – hvor skal du hen, og hvor har du været? Det er fedt at høre erfaringer og suge inspiration til sig fra andre. Og jeg burde måske have indset, hvor dårlig min “en-dag-ad-gangen-plan-uden-research” var, da jeg for tyvende gang hørte alle de planlagte detaljer for de andre backpackeres videre rejse.
Især ét mål har de fleste rejsende jeg har mødt her i Vietnam allerede planlagt til fulde: fullmoon på Ko Pha-Ngan i Thailand den 8-12 august. 60.000 alkoholpåvirkede, neon-bemalede unge på en kæmpe strand. Det er for vildt! Så det skal jeg da med til.
Det kunne desværre bare ikke passe meget dårligere i den tidsramme, jeg har sat for min tur. Jeg skal være ude af Vietnam senest den 8 august, og meningen var derefter at rejse ind i Cambodia og derefter Thailand, som ligger i forlængelse heraf.
Den oprindelige plan har flere slagsider for mig: for det første vil jeg misse fullmoon i august, hvis jeg rejser til Cambodia herefter. For det andet har jeg lige opdaget, at jeg kun kan få et 15 dages visum til Thailand, hvis jeg krydser grænsen fra Cambodia, og det er ikke rigtigt nok for mig. Hvis man ankommer med fly kan man få 30 dage! Så hele den plan er ligesom i vasken dér.
Samtidig har jeg brug for mere end 30 dage, hvis jeg dropper Cambodia, da mit fly til København er fra Bangkok, lige præcis 30 dage efter Selve fullmoon aftenen D.10 august. Dét er altså en smule op ad bakke! Det gør i hvert fald det hele mere kompliceret.

Men midt i al fortvivlelsen og irritationen over min egen dovenskab, der har fraholdt mig fra at lave min research, må man finde en løsning. Jeg har derfor blæst på min oprindelige rute, og har netop booket fly til Bangkok fra Ho Chi Minh den 4 august. Herfra kan jeg forhåbentlig nå at have et par dage i Bangkok, hvorefter jeg vil søge mod fullmoon øen Ko Pha-Ngan. Hvis de da overhovedet har en seng ledig så tæt på denne sindssyge begivenhed 🙂 Efter et par uger i det sydlige Thailand vil jeg så søge tilbage mod Cambodia, så jeg får det med. Her skal jeg have styr på et nyt visum til Thailand, da jeg er nødt til at tage dertil igen for at nå mit fly hjem.
Min fine lige rute er altså blevet noget mere zigzag-frem-og-tilbage rod, men på denne måde når jeg forhåbentlig alt det jeg vil!

At indse faldgruben i min plan, har i den grad gjort min indre kontrolfreak endnu mere anspændt. Den bryder sig ikke om dårlig planlægning og manglende information (som min indre laid-back backpacker selvfølgelig har stået for, haha!). Så jeg har brugt nogle fokuserede timer på at søge, læse og planlægge, hvad der skal ske, mest af alt hvad der kan lade sig gøre. Det hele lyder sikkert meget indviklet – og det er det egentlig også 😉

Må jeres fremtidige rejser være langt mere planlagte end min!

This whole thing is quite complicated, but let’s just say that I haven’t done my research for this trip very well 😉 I found out that I really want to join the fullmoon party the 8-12 of august in Thailand where I was supposed to be in Cambodia. But my flight home to Copenhagen is the 10th of september, from Bangkok which means that the normal 30day tourist visa is not enough if I skip Cambodia. So instead of doing Vietnam, Cambodia and then Thailand, I will now be doing Vietnam then fly to Thailand, go to Cambodia after and then back to Thailand to reach my flight home in september.
So now I get to go to the fullmoon party at Ko Pha-Ngan! But my inner control freak was really not satisfied with my way too laid-back style when it comes to planning this trip 😉

IMG_1672

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

While I was not present in here