sizzling summer nails

Last Day in Vietnam!

image Mui Ne fairystream
image Mui Ne fairystream
image Mui Ne sand Dunes
image Trafikken i Ho Chi Minh City er for vild
image Mekong Delta
image Mekong Delta
image Ho Chi Minh City

Mens receptionisten bag mig sidder og klipper sine negle (den lyd er ikke til at tage fejl af!), sidder jeg og tænker på, at Vietnam er et land der har pretty much det hele. Her tænker jeg på travle asiatiske storbyer, flade landskaber fyldt med rismarker, bløde, bugtede bjerge, smukke strande og åbenbart også ørken og klipper som billederne viser. Naturen er så fantastisk smuk her!
Ikke mindst har landet masser af historie, både af den spændende og den rædselsfulde slags. Vietnam er et land der har været i kamp, oprør eller krig med nogen stort set altid før 1975. De kæmpede mod kineserne i sådan cirka 1000 år, derefter blev de besat af franskmændene i et århundrede, og da de endelig slap for dem blev de bombet af USA i 20 år. 3 millioner vietnamesere døde under krigen mod amerikanerne. I 1945 døde 2 millioner af sult.
Det er svært at forstå at et land skal gå i gennem så mange tragedier. Men når man er her, kan man samtidig godt forstå, hvorfor andre er så interesserede i dette område. Det er fantastisk! Og man kan på en måde godt mærke, at landet er så “nyt” som det er. De har kun været dem selv i 39 år.

Og så er det også slut med historietimen! Idag er min sidste dag i Vietnam, min sidste uge har jeg brugt i Ho Chi Minh og det omkringliggende område, og som altid når man når enden på noget, kommer ens hjerne til at gøre status. Hvordan har det været? Har jeg fået oplevet det jeg gerne ville? Alt i alt har det været rigtig fantastisk. Det lyder overfladisk, men jeg er glad for, at jeg har brugt så meget tid på bare at hænge ud med de mennesker, jeg har mødt og har prioriteret at have det sjovt. Et udelukkende kulturelt besøg i Vietnam kunne hurtig være blevet for deprimerende, med hensyn til deres historie! Jeg har jo alligevel brugt 25 dage her, så jeg har fået set det meste af det kulturelle som landet har at byde på.

Jeg kan rigtig godt lide Vietnam, lide deres mad og deres natur. Men på nogle områder føler jeg mig dog mere end klar til at komme til et nyt land i morgen. Jeg er godt og grundigt træt af alle de lokale, der konstant prøver at snyde turisterne. Hvis ikke de stjæler din taske, dine penge eller dit kamera, vil de gøre alt i deres magt for at lokke ekstra penge ud af dig. Det er sindssygt hårdt, at skulle være sådan på vagt hele tiden! Jeg har hørt mange historier om folk, der ikke vil finde sig i at blive snydt på den måde, hvorefter de så er blevet overfaldet af taxachaufføren, gadesælgeren, eller motorcykelføreren. Jeg er heldigvis ikke blevet udsat for sådan noget (endnu), måske er man lidt ekstra forsigtig og paranoid, når man rejser selv. Men jeg forstår slet ikke kulturen i, at det er okay at snyde penge fra folk på den måde. Hvor er det uærligt. Hermed ikke sagt, at alle vietnamesere er på denne måde. Jeg har mødt masser af søde vietnamesere også. Jeg bryder mig bare ikke om den måde turister bliver set på her, og også mange andre steder i verden; dumme, “rige” mennesker, du let kan snyde.
Haha, jeg skal vel egentlig ikke regne med, at Thailand er anderledes på det punkt, vel?

Håber alle har en dejlig søndag derude! Vi ses i Thailand.

It is my last day in Vietnam! Pretty weird since I have been here for 25 days, it feels like forever and I really like most of it. Vietnam is a country that has everything; busy cities, beautiful fields, green mountains, nice beaches and apparently also rocks and deserts (as the pictures show). When you see all that you kind of get, why Vietnam is so attractive to other countries. The land of a Vietnam in peace is only 39 years old – they used to fight the americans, then the french and before that the chinese for about 1000 years!
I have loved my stay here – it has been the perfect mix between culture, history and having fun. The history of Vietnam is so sad that an only cultural visit would be too depressing!
On one hand I am still glad that I am leaving tomorrow. I am really tired of all the local people on the streets trying to trick you or steal from you. You have to be so careful all the time and that is really tiring. But maybe Thailand is not going to be different that way, haha!
Hope you all have a nice sunday!

IMG_1672

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

sizzling summer nails