What makes me happy

Update #11

IMG_2674Toppen af Empire State Building, inklusiv min favorit bygning The Chrysler Building (den med det lange spir)
IMG_2653Vi leger (ok, vi er) turister på toppen af Empire State Building
IMG_2629Udsigt mod sydspidsen af Manhattan, fra toppen af Empire State Building (den høje er Freedom Tower, efterfølgeren til World Trade Center)IMG_26195th Avenue
IMG_2731Times Square
IMG_2611New York City Library! (psst, Big og Carrie’s wedding location!) Ligger også på 5th.IMG_2608Udsigt til Empire State Building fra vores område i Soho / ChinatownIMG_2579Vores område i Soho / Nolita – klassisk New Yorker stil.
Alle billeder er uredigerede.

Turen so far:
Onsdag d.19 marts: Ankomst, New York/Staten Island 
Torsdag d.20 marts: Philadelphia Premium Outlets (Jep, det tog en hel dag!) 
Fredag d.21 marts: Philadelphia, Pennsylvania + Washington D.C., Maryland 
Lørdag d.22 marts: Hiking i Great Dismal Swamp National Wildlife Refuge, Virginia
Søndag d.23 marts: Savannah, Georgia + Jacksonville, Florida 
Mandag d.24 marts: Saint Augustine, Florida + Cocoa Beach
Tirsdag d.25 marts: Jensen Beach, Florida + Legacy Farms 

Onsdag d.26 marts: Miami + Miami Beach 
Torsdag d.27 marts: Hiking i Everglades National Park, Florida 
Fredag d.28 marts-Mandag d.31 marts: Florida Keys
Tirsdag d.1 april: Hiking i Everglades National Park + Fort Myers Beach
Onsdag d.2 april: Siesta Key + Tampa, Florida
Torsdag d.3 april: Tampa, Florida + kørsel til Georgia 
Fredag d.4 april: Riverrafting + Columbus, Georgia 
Lørdag d.5 april: Canopy tour, Georgia + Smoky Mountains, Georgia, North Carolina, Tennessee
Søndag d.6 april: Besøg på Lindsey Wilson College, Kentucky 
Mandag d.7 april: Kørsel + Kanawha State Forest + Charleston, West Virginia
Tirsdag d.8 april: Kørsel + Philadelphia Premium outlets (igen, hvad sker der?!), Pennsylvania
Onsdag d.9 april-Tirsdag d.15 april: New York City

NYC vs. KBH
Så er jeg tilbage på pinden igen. Beklager fraværet det seneste stykke tid, men der har lige været et par ultra fede dage i New York og en hjemrejse + jetlag i vejen. I skrivende stund sidder jeg med langsomt internet i toget og forsøger at blogge, på vej mod gode gamle Jylland. Vi landede i Kastrup onsdag formiddag, og jeg blev derefter to dage i København for at kramme og kysse lidt på nogle savnede mennesker.
Fornemmelsen af at komme tilbage til lille Danmark fra selveste Manhattan, har ærligt talt været lidt… flad. Vejret er dårligere. Husene er lavere. Priserne højere. Menneskene er mindre spøjse (altså slap nu af, hvor er København de smukkes by! Flotte mennesker over alt, siger jeg jer). Alt det jeg har gået og savnet hjemmefra, mens vi var afsted, blev ligesom ubetydeligt, når man først stod på grå, dansk jord. Tro mig, jeg elsker Danmark, København især. Og den rugbrød jeg fik til aftensmad den dag vi kom hjem, var lige det jeg havde lyst til.
Men dem, der har været i New York vil sikkert give mig ret i, at det er – ja, magisk. Og jeg har ondt af mit elskede København over, at det skulle komme lige efter! Hvis Emma ringede og spurgte om vi skulle tage derover igen i næste uge, havde jeg sagt “hvorfor ikke i morgen?” 😀
I stedet for at bitche over, hvor jeg befinder mig nu, vil jeg i stedet hellere afslutte mine rejsebeskrivelser ordentligt, og se tilbage på min, til dato, fedeste rejse nogensinde. Og så desuden nyde det danske forår og de mennesker der er omkring mig.

New York, baby!
Jeg bliver nødt til at springe direkte til vores dage her, fordi at jeg 1) ikke har nogen billeder fra vores dage i Kentucky, West Virginia og Virginia som vi var i, lige inden vi kom til New York, og 2) let’s face it, New York er lidt mere interessant, og 3) jer der læser med må være ved at være pænt træt af mine laaange indlæg om vores roadtrip.
Jeg må være ærlig og indrømme, at når det kommer til New York, så er det Manhattan, man er interesseret i. Jo, Brooklyn har også charmerende områder, men alt det man “kender”, har set i film, og forestiller sig foregår stort set på den lange ø i midten. Og vores indtryk var at Queens og The Bronx bare er områder man skal holde sig fra, når man er blond turist!
Ligesom med hele vores tur, havde vi stort set intet planlagt, og da jeg har set New York før, synes jeg det var fedt med den frihed, hvor man bare går rundt og ser, hvor benene fører én hen.
Den første 1,5 dag (som billederne her er fra), nåede vi sindssygt meget. Vi ankom om eftermiddagen og kunne kun lige overskue at gå en tur i vores område, som jo også er spændende nok i sig selv. Vi boede i Nolita (Northern Little Italy), der ligger ved Soho. Soho er et utrolig hipt kvarter på nedre Manhattan med fede restauranter, barer og butikker. Little Italy og Chinatown lå også i området, så dem var vi også omkring. Ultra fedt område at bo i! Vi havde lejet et værelse gennem Airbnb, og det kunne ikke have fungeret bedre. At bo ved private, giver bare en hel anden oplevelse end et hotelværelse.
På vores første hele dag, startede vi med at gå ned ad 5th, som sammen med Broadway er to centrale, meget lange avenues, hvor der sker utroligt meget hele tiden. Alle de store high-end mærker og high-street kæder har butikker på 5th (mest eksklusive gade i New York), så allerede her kunne vi bruge masser af tid 😀
Meeen, vi tog os sammen og gik ned til Empire State Building, som også ligger på 5th og brugte derefter alt for mange penge på en ekspressbillet til toppen, så vi undgik kø (pff, yeah right). Udsigten er der dog intet ondt at sige noget om!
Herefter gik vi til Times Square. Både fordi det bare er et crazy sted med alle dets butikker, lysreklamer og flotte teatre, men også fordi vi havde billetter til et Broadway show (Times Square ligger hvor 7th avenue og Broadway mødes). Vi så The Phantom of the Opera, som jeg også har erklæret min kærlighed til i dette indlæg, og det var generelt bare den vildeste oplevelse (JA, jeg fældede en tåre til sidst). Man skal virkelig unde sig selv en billet til sådan et show, hvis man er i New York – det var ubeskriveligt.
Og så tror jeg også hellere jeg må holde her. Der bliver jo en helt roman! Og jeg har kun skrevet om 2 ud af 6 dage, haha…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

What makes me happy