I would like to wear

The Lazy People workout

81a84418e6fea75a3d8a9f99a424cded

For en doven skid som mig er det virkelig en sejr, at overholde et træningsprogram. DERFOR, er det også vigtigt, når beslutter sig for at man vil begynde at træne, blive sundere eller whatever, at det ikke bliver noget med: “nu træner jeg 7 dage i ugen, jeg stopper med at drikke alkohol, og jeg vil aldrig spise noget usundt igen”. Det – ved de fleste – holder aldrig!
Jeg har altid hadet sport – fysisk aktivitet har aldrig sagt mig særlig meget og jeg har sgu prøvet en del sportsgrene efterhånden. Derfor er det også naturligt, at det ikke er noget jeg har holdt ved – hvorfor hænge i noget man ikke brænder for? Tilbage i marts måned besluttede jeg mig dog for at give styrketræning en chance. Det skete efter en lang snak med min storebror, som selv styrketræner og ved utroligt meget om det. Han forklarede mig hvor lidt der skal til for, at det rent faktisk gør en forskel. Den eneste fysiske aktivitet jeg har holdt ved i længere tid og nyder er altså “the lazy people workout” som jeg vil kalde den.
Jeg har 5 øvelser jeg laver i fitness 2 gange i ugen – det tager 30-45 minutter alt efter hvor meget pause man holder (gider ikke det der 2 timer i fitnesscenteret hver anden dag), og mine muskler er trætte bagefter. Et krav til mit træningsprogram var også, at jeg ikke ønskede at blive totalt kogt og svedig når jeg trænede – ikke når det var i et fitnesscenter! Så de øvelser jeg laver er faktisk nogle, der ikke gør mig særlig svedig.
Det træningsprogram min storebror lavede til mig skulle virkelig være så let at gå til som muligt, for at det var noget jeg kunne holde ved. Der er intet omkring kost i det, og alligevel er det muligt at se resultater.
Jeg laver:
Squat: 5 sæt á 5 gentagelser, start med omkring 30 kg og stig 2,5 kg hver anden træning (Se instruktion HER)
Kroc Row: 3 sæt (med hver arm) á 5 gentagelser, start med 5-7 kg efter styrke og stig 1 kg hver anden eller tredje træning. (Se billede HER)
Armbøjninger: start med 10, stig 1 hver gang, fordel selv antallet på sæt.
Planke: 1-1,5 minuts planke og gerne 1 minut på hver side også.
Leg Raises: 3 sæt á 10 gentagelser.  (Se instruktion HER)
Dødløft: 3 sæt á 5 gentagelser, start med 30 kg, stig 5 kg hver tredje træning (Se instruktion HER)

Reglen for pauser mellem alle sæt er for mig, når min puls er nogenlunde normal igen. Ellers siger man cirka et halvt til et helt minut, eller til næste sæt ikke er uoverskueligt 🙂

Men hvordan holder man så motivationen for at holde sin træning? Udover at jeg virkelig gerne ville strammes op (og det mål skal man huske på, gennem sin træning), så fik jeg egentlig min træning til at blive noget der ikke kunne diskuteres. To gange om ugen, basta. På linje med at skulle på arbejde egentlig – der er noget man bare skal. Se hver uge planlægger jeg hvornår jeg har tid til træning den kommende uge – og så træner jeg, der hvor det er planlagt. På den måde slipper man også for den dårlige samvittighed de dage, hvor man egentlig havde tiden til det, men hellere vil ligge på sofaen 🙂 En kæmpe motivation er desuden også resultaterne. Det startede med at jeg kunne mærke (efter to uger cirka), at jeg blev stærkere, kunne klare mere vægt. Efter et par måneder kunne jeg også se forskellen. Selvom træningen er simpel og ret kort kan jeg stadig se forskel. Jeg har fået fastere arme, lår og numse og ikke mindst større muskler (måske ikke det man ønsker mest som pige, men hvis det er prisen for en fastere krop, må man tage det med).

Jeg oplevede det selv som ret svært, at skulle starte med sådan en “mandesport”, men helt ærligt så skal man:
1: indse at det ikke kun er for mænd
2: komme over frygten for at træne alene
3: være ligeglad med om folk kigger
Helt ærligt, så er det da lidt cool at begive sig ud i styrketræning som pige, man skal bare være fuldstændig ligeglad med alt andet end ens træning og man kan jo gå og høre musik i mens, eller finde en træningspartner som man kan snakke med imens. Og hvor bliver man stolt af sig selv, når det lykkedes for os dovne mennesker at få en træningsrytme op og køre. Så smager de søde sager også ekstra godt, krydret med den gode samvittighed.
Beklager det ultra lange indlæg, men hold kæft hvor er det et uudtømmeligt emne. Håber noget af det er brugbart 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I would like to wear