#throwback thursday

The best makeup for your eyecolor

Øjenskygge er for mange en svær disciplin. Og jeg er enig i, at det både er svært, men også utrolig nemt…at komme til at ligne en draqqueen, hvis det ikke gøres rigtigt. Nøglen til en pæn øjenmakeup (ud over at kunne lægge det pænt – men den tager vi en anden gang) er at kende sine farver. Vidste du for eksempel, at blå øjenskygge til blå øjne er en utrolig dårlig idé? Derfor har jeg lavet en lille guide med de bedste farver til din øjenfarve. Håber det kan hjælpe, så der er flere der tør springe ud i The World of Eyeshadow! For det er jo ultra pænt og sexet, når man først har farverne og teknikken på plads, og det giver så mange flere muligheder for at variere sin festmakeup end bare mascara og eyeliner.

Opdateret for nylig60Brune øjne:
Blå, grøn og grå er fantastiske farver til brune øjne, da de kolde farver er god kontrast til dine varme øjne. Også violet og lilla er sikre valg. En klassiker til brune øjne er brunlige nuancer, men tænk over ikke at bruge den samme nuance som dine øjne er – eller vælg gerne en kold brun farve.

Opdateret for nylig56Grønne øjne:
Du kan sagtens bære brunlige og gyldne nuancer med dine grønne øjne. Med disse farver holde du det i naturens farver, og det er en fantastisk kombination. Fersken, lilla og rosa farver vil desuden fremhæve dine smukke grønne øjne på bedste vis, så den farveskala kan du også roligt gå efter.

Opdateret for nylig59
Blå øjne:
Gyldne nuancer som beige, brun og kobber, er geniale farver til de blå øjne. Du kan også sagtens gå efter mere sarte farver som fersken og rosa øjenskygger, som vil fremhæve den blå farve. Generelt er varme farver altså en god idé, hvis du vil have den blå farve til at stå i strålende kontrast til din øjenmakeup.

Opdateret for nylig58Grå øjne:
Hvis du har grå øjne, kan du bruge stort set de samme nuancer som en med blå øjne. Altså er  gyldne nuancer, samt rosa og fersken er utrolig godt til at fremhæve farven på dine øjne. Du kan dog også sagtens prøve dig frem med lilla og violet, som klinger utrolig godt med den grå farve i dine øjne.

Generelt er diskrete(!) grå og brune nuancer pæne til alle øjenfarver, så de er altid et sikkert valg, hvis du ikke ønsker at begive dig ud i den vilde farveskala. Tænk dog over, at du ikke vælger den samme farve som dine egne øjne – det kommer til at se for voldsomt ud! Jeg skrev øverst, at blå ikke fungerer til blå øjne. Sandheden er, at blå er en farve man skal være meget forsigtig med, når det kommer til øjenskygge, fordi det let kommer til at se for vildt ud, eller fordi du kommer til at ligne en, der har fået et blåt øje. Dog synes jeg godt du kan bruge blå øjenskygge, hvis du har brune øjne – hvis du dog vælger en diskret, måske mørkeblå, farve.

Jeg har altid selv elsket at læse guides som dette, og har i mange år øvet mig meget på at lægge øjenskygget (det kikser dog stadig nogle gange). Der er bare ét problem. Mine øjne er yderst i iris en blanding af grå/blå/grøn og så er de lysebrune omkring pupillen. Så hvilken en er det lige jeg skal gå efter? 😀 Men når jeg endelig bruger øjenskygge bliver det dog mest til de mere diskrete nuancer som grå/brun, mørkelilla eller fersken. Det er jo meget all-around farver, så de skal nok gå til mine skøre øjne.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#throwback thursday